Jelentkezz koordinátornak!

Hálásan fogadjuk, ha szakmai tudásodat és idődet a Pure Fashion vagy a What’s Up? Programok keretén belül a fiatalokra szánod. Programunk elkötelezett azirányban, hogy a résztvevő fiatalok fejlődését mindenhol a lehető leghitelesebb úton segítse, aminek alapja a velük szoros kapcsolatban álló koordinátor, aki egyben a Pure Fashion vagy a What’s Up Program mintahordozója is, értékrendjében és  életszemléletében egyaránt. Rátok építjük tehát mindenhol a programot, megadva nektek a központból minden segítséget, hogy közös erővel az új csapatok számára is stabillá és hitelessé tegyük programunkat.

Jelenleg Budapesten, Győrben, Nyíregyházán,  Pécsett,  Szombathelyen és Veszprémben, várjuk az érdeklődők jelentkezését 2017. augusztus 20-ig. 

 

Purefashion Koordinátorképzés

 

Koordinátorképzésünk egy 6 lépcsőfokos képzési rendszert alkot programunkban, melynek lépései a következők:

 1. Jelentkezni csak a kitöltött űrlap elküldésével lehetséges a megadott jelentkezési időszakban azokon a helyszíneken, ahol az alapítvány képzést készít elő.
 2. A jelentkezési időszakot követően személyes beszélgetésre kerül sor Budapesten, ahol az érdeklődő komplexebb képet kaphat a programról ill. a Központi Csapat a jelentkezőről.
 3. A személyes interjút egy októbertől áprilisig tartó online képzés követi, amely havi rendszerességű képzési anyagot jelent. Az online képzés része egy PureFashion szombati alkalom meglátogatása is.
 4. Az online képzést minden esetben egy 2 napos koordinátor tréning zárja tavasszal, amelyben helyet kap:
 • az egy éves képzés összegzése, felmerülő kérdések megválaszolása
 • a koordinátori tevékenységgel kapcsolatos további tudnivalók átadása
 • az önkéntes segítő szerződés ismertetése
 • csapatépítés
 • a már csapatot vezető koordinátorokkal való megismerkedés
 1. Az egy éves képzést követően a Koordinátor Jelöltből Önkéntes Segítő válik valamely működő, vagy induló csapat mellett, ahol a Koordinátorral együttműködve segíti a program helyi szinten való megvalósulását.
 2. Az Önkéntes Segítőből akkor válhat Koordinátor, ha kompetenciái és tapasztalatai révén hitelesen tud azonosulni a PureFashion Koordinátor szerepkörével. Minden Koordinátor tagjává válik a PureFashion Központi Csapatának, ahol időről időre szakmai kérdések köré rendezett találkozókon, konferenciákon vehet részt, miközben a koordinátorok képzése minden évben, folyamatosan megvalósul.

 

Fontos fogalmak:

Önkéntes Koordinátor: A központi csapattal szorosan együttműködő szakmai kapcsolattartó, akinek legfőbb felelőssége:

 • a helyi szintű program megvalósulása
 • a helyi csapatban résztvevő lányok komplex, minőségi képzése a 4 alappillér teljesülésével (közösség, lelkiség, személyiségfejlesztés, élmény.)
 • az önkéntes segítők koordinálása

 

Önkéntes Segítő: A koordinátor képzés első évét elvégző, a helyi program megvalósulását segítő önkéntes, aki erősségeihez mérten bontakozhat ki a csapat mellett ill. veheti ki részét a különböző részfeladatokban. Az Önkéntes segítő képzése folyamatos az első képzési évet követően is, PureFashion találkozókon, képzési napokon vehet részt ill. minden szakmai platformon való részvétele (évente 2-3 alkalom) kötelező.

 

Programunk fenntartja a jogot arra, hogy a 6 lépcsős képzési rendszer valamennyi pontján tisztelettel megköszönje a Koordinátor Jelölt addigi munkáját és további, a programot más területen segítő önkéntes munkát javasoljon a képzés folytatása helyett. Programunk elkötelezett azirányban, hogy a résztvevő lányok fejlődését mindenhol a lehető leghitelesebb úton segítse, aminek alapja a velük szoros kapcsolatban álló koordinátor, aki egyben a PureFashion program mintahordozója is, értékrendjében és  életszemléletében egyaránt.  Megértésüket köszönjük.