Jubileumi évi Anya-lánya Teaház 2017

 

Január 28-án, Budapesten rendeztük jubileumi évi Anya-lánya Teaházunkat. Az alkalom a Pure Fashion Program négy pillérére, a személyiségfejlesztésre, a lelkiségre, az élményre és a közösségre épült, külön hangsúlyt fektetve a szülő-gyermek kommunikációra. A rendezvényen a Pure Fashion Programban résztvevő lányok és édesanyáik töltöttek el egy estét. Az esemény különlegessége volt, hogy programunk idén tíz éves magyarországi fennállását ünnepli.

 

,,A becsomagolt ajándéknak az a lényege, hogy kibontsuk és megtaláljuk! Egy anya - lánya kapcsolatban ez a kicsomagolás egy egész életen át tart, sok - sok meglepetéssel, megrökönyödéssel, örömmel, csalódással, nem várt pillanattal."

 

Az Anya-lánya Teaházat a Pure Fashion Alapítvány fővédnöke, Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnő nyitotta meg, beszédében elmondta: „Nagyon örülök annak, hogy a Pure Fashion Program ennyire megerősödött az elmúlt tíz évben, kis virágból hatalmas virágcsokorrá alakult. Az összes európai ország közül Magyarország válaszolt leginkább arra a hívásra, hogy a nőiséggel ilyen formában is foglalkozzanak. Van egy kapcsolat a teremtő Isten és a nő szíve között, Isten bízik a nőben. Ez a kapcsolat továbbadódik az édesanyától a lányig, generációkon át. Ez a lánc nem törhet meg, mert, ha megtörik az anya és lány közötti kapcsolat, a társadalom törik meg, ha viszont erős ez a kapocs, akkor a nemzet túl tud élni mindent.”

 

Az alkalom fő témája a kommunikáció volt, melyről Bárányos Edit, programunk országos szakmai felelőse tartott interaktív előadást, minden elméleti ponthoz egy gyakorlatot kapcsolva. Előadásában hangsúlyozta: „Ugyan minden életszakaszban fontos, hogy a kommunikáció megfelelő eszköze legyen az önkifejezésnek, a kamaszkor hozta nehézségeknél és konfliktusoknál még nagyobb szerepet kap. Célunk olyan technikák átadása, amelyek a mindennapi életben jelenthetnek kapaszkodókat kifejezetten az anya-lánya kapcsolatban. Mindezt elméletek és gyakorlatok egymásra épülésével kívánjuk elérni, ami egyben izgalmas kihívás elé is állítja mindkét felet.” A műhelymunka után az anya-lánya párok krétatáblára írták fel, mit értékelnek a másikban, melyről a fotósarokban készültek hangulatos képek.

Az Anya-lánya Teaházon a lelkiség is fontos szerepet kapott, Hangódi Dóra, a programunk országos lelki vezetője imára és elmélkedésre hívott bennünket. Beszédében elmondta: „Mindannyian ajándékok vagyunk ebben a világban! Hogyan is lehet ennyi ajándékkal együtt élni? Rácsodálkozva! Hiszen az ajándékokat becsomagolva kapjuk, így a gyermekeket is, akiket Isten szeretetének rengeteg rétege "csomagol be". A becsomagolt ajándéknak az a lényege, hogy kibontsuk és megtaláljuk! Egy anya - lánya kapcsolatban ez a kicsomagolás egy egész életen át tart, sok - sok meglepetéssel, megrökönyödéssel, örömmel, csalódással, nem várt pillanattal. Fedezzük fel együtt az isteni titkot!”

Az alkalom második felében Hegyesi Zita, programunk országos kommunikációs felelőse vezetésével műveltségi kvízen vehettünk részt, ahol művészettel, tudománnyal és a Pure Fashion Programmal kapcsolatos kérdésekre válaszoltunk. A győztes asztal tagjai a jubileumi évi Pure Fashion gálára nyertek tiszteletjegyet.

A kvíz után Kis Brigitta, alapítványunk ügyvezető igazgatója mutatta be jubileumi évünk programjait, felhívva a figyelmet a nyitott programokra, mint a felnőtteknek szóló előadássorozat, illetve a 2017. október 14-i Családkonferencia. Brigi beszédében a résztvevőket arra kérte, legyenek a program nagykövetei ott ahol élnek, legfőképp családjukban, a szeretetet bemutatva. 

Az alkalmat Szabó-Molnár Bálint LC áldása zárta, bátorítva minket a hit továbbadására gyermekeink, környezetünk számára.

Köszönjük szépen az est során nyújtott segítséget a Pure Fashion Programban korábban végzett lányoknak, Németh Dánosnak!
Együttműködő partnereink: II. Szent János Pál Iskolaközpont, Don Bosco cukrászda, Virágálom, Domes kft.

 

Fotók: (C) Varga MIhály