Lelkigyakorlat Pannonhalmán

Március 4-6-ig Pannonhalmán vettünk részt lelkigyakorlaton másodéves budapesti és veszprémi csapatainkkal. A hétvége témája Isten és a nő kapcsolata volt.  

  „Isten a szívünk mélyére vágyakat ültetett el, és ezeken keresztül valami lényegeset akar üzenni nekünk arról, hogy mit jelent nőnek lenni, és hogy milyen életet képzelt számunkra.” (J&S Eldredge)

Pénteken a bennünk élő vágyakról beszélgettünk, arról, mit szeretnénk megélni életünk során nőként.  Több  gondolat is felmerült, a leggyakrabban azonban a család hangzott el. Ezekkel a vágyainkkal és az  ezeket  akadályozó gondolatokkal, érzésekkel foglalkoztunk. Megvizsgáltuk a félelmeink okait és Isten  eredeti  tervét  számunkra, nők számára.

 

„Isten olyan tulajdonságokkal ruházza fel a Nőt, amelyek alkalmassá teszik őt kapcsolatok kialakítására, és ezek a tulajdonságok Istenről tanúskodnak.”

(J&S Eldredge)   

 

 

A szombati nap különlegességét adta, hogy a délelőtt során csendes lelkigyakorlatot  tartottunk.  Hangódi Dóra, programunk lelki vezetője evangéliumi részekkel  és hozzá  kapcsolódó gondolatokkal  vezette az elmélkedésünket, majd mindenki egyénileg folytatta  a csendességet, olvasta  a Bibliát és  imádkozott. Nagy élmény volt az igazi csend  megélése. Az  apátságban  imával zártuk le a délelőttöt.A délutánt interaktív játékkal indítottuk, majd a The Song című film megnézése után a kapcsolatokról, párkapcsolatról, házasságról beszélgettünk. A napot közös szentségimádással zártuk, ahol az elmúlt két évért is hálát adtunk. 

 

Vasárnap az apátságban vettünk részt szentmisén immár a szülőkkel is kiegészülve. A lányok útravalóul ezt az idézetet vitték magukkal:

 

„Ne féljetek a fiatalságotoktól és attól a mélyről jövő kívánságotokról, hogy kipróbáljátok a boldogságot, az igazságot, a szépséget és a sokáig tartó szeretetet… A béke jövője a ti szívetekben van.” Szent II. János Pál pápa

 

 

 

A hétvégén készült további képeket Facebook oldalunkon lehet megtekinteni: 

https://www.facebook.com/pg/purefashionhungary/photos/?tab=album&album_i...