E-mail: kapcsolat@purefashion.hu

Alapítói szemmel

„A Teremtő tervében a nő feladata az, hogy jó irányba fordítsa a társadalmat. De ahelyett, hogy a nő a társadalmi változás alanya lett volna, az utóbbi időben a társadalmi változás tárgya lett. Egy nagyon bölcs ember már a ’80-as években meglátta ezt, és beszélt erről. Ez a bölcs ember II. János Pál Pápa volt, aki egyik írásában úgy fogalmaz, hogy a Teremtő az emberiség sorsát a nő kezébe helyezte. Egyedül a nő ismeri az élet titkát, egyedül ő képes megtanítani az élet művészetét. Azt mondta: ha a nő megfeledkezik erről a feladatáról, vagy elutasítja, akkor az emberiség kihal. Viszont ha sikerül meggyógyítani a nőt, akkor meggyógyítjuk a családot, és ha meggyógyítjuk a családot, meggyógyul a társadalom.”

Habsburg Christiana főhercegnő


Anyai szemmel

Ebben a tanévben kezdett lányunk a Pure Fashion a foglalkozásaira járni. Nagyon tetszett ( és tetszik) a cél: a kamaszkor közepén egy olyan közösséghez tartozni, ahol ugyanolyan korú, keresztény szellemiségű lányokkal találkozhat. A szombatok mellett februárban egy három napos lelkigyakorlaton vett részt lányunk. Amilyen rosszkedvűen, fáradtan indult el, olyan pozitívan jött haza. A meghívott vendégek előadásai, a közösen megnézett film, a beszélgetések igazán tartalmas feltöltődést adtak, meg tudták szólítani ezt a korosztályt, úgy, hogy a komolyság mellé a "csajosabb", lazább pillanatokra is volt alkalom.

Már csak ezért is megérte a Pure Fashion-höz csatlakoznunk! Köszönet érte.

Burik Ildikó, szülő


Többször voltam már tanúja annak, hogy gátlásos kislányból a Pure Fashon program végére hogyan vált sugárzó szépségű ifjú hölgy, aki bátor mosollyal siklik végig a kifutón egy zsúfolásig megtelt teremben.

 

"Az csak a látszat, hogy a tizenéves kislányok mind hamvasak, gyönyörűek és boldogok. Sajnos akármilyen szépek valóban, sokan nem érzik jól magukat a bőrükben. Változik a testük, bontakozik a nőiességük és háborog a lelkük. Rájuk tör a szerelem érzése, vonzása, és ezzel együtt az ettől való félelem is. Egyszerre lepi el őket a szüleik féltő nevelése, és a világ túlzott felszabadító üzenete és csábítása, amely arra dolgozik, hogy a bennük élő természetes szemérmet lebontsa.

Sokan mát tizenéves korban felnőtt kalandokba bocsátkoznak, miközben még soha nem gondolták végig, hogy mit tesznek valójában, és mi lehet ennek a következménye. Sokan közülük azt képzelik, hogy a fiúknál nincs esélye annak, aki tartózkodóan viselkedik. Sőt sokan közülük azt gondolják, hogy a tartózkodó viselkedés ellentétben áll a szépséggel. Aki tisztességes akar maradni, nem mer szép lenni, aki szép akar lenni, nem mer szemérmes maradni. Mivel erről nincs kivel beszélgetni, ezért a siker érdekében inkább kiszolgáltatják magukat a fiúk vágyainak. Egy-egy elismerő pillantás vagy érintés nagyon sokat jelent nekik, miközben nem veszik észre, hogy lassan eszközzé válnak.

Nagyon fontos, hogy a kislányokból úgy válhasson érett nő, hogy a növekedési folyamat során tudatosuljon bennük nőiességük szépsége, méltósága és felelőssége. Fontos, hogy képesek legyenek méltó módon ragyogóak lenni, ismerjék a testüket, szeressék a termékenység ajándékát, és tudatosan bánjanak az emberi kapcsolatokkal.

Azt tapasztaltam, hogy a tizenéves lányok nagyon nyitottak ezekre a kérdésekre, és sokkal komolyabb gondolataik vannak az élet nagy kérdéseiről, mint azt feltételeznénk róluk.

Többször voltam már tanúja annak, hogy gátlásos kislányból a Pure Fashon program végére hogyan vált sugárzó szépségű ifjú hölgy, aki bátor mosollyal siklik végig a kifutón egy zsúfolásig megtelt teremben.

Érdemes kihasználni ezeket az éveket, mert hamarosan rajtuk múlik majd családjuk boldogsága és egészsége."

 

Keresztes Ilona /a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetője /


Szülői szemmel

Amikor a gyermekeink növekednek és egyre több időt kezdenek a családon kívül tölteni, féltő szívvel nézzük őket. Merre keresnek társaságot, milyen divatot követnek öltözködésük során, mi lesz számukra olyan fontos, hogy követik, tudnak-e azokkal az értékekkel a világban élni, melyeket a családban megismertek és éltek. A kamaszkorban megkérdőjeleznek sokmindent, amivel addig találkoztak. Fontossá válik számukra, hogy mások hogyan gondolkodnak a világról.

Ajándéknak éltük meg a férjemmel, mikor lehetőség adódott arra, hogy a mi értékrendünkkel, azonos gondolatokkal, cselekedetekkel találkozhattak a lányaink. Nyugodt voltam, mikor olyan felnőttek foglalkoztak velük, akik komolyan elköteleződtek Isten mellett.

Megtanították nekik, hogyan tudnak Isten  jelenlétével az életükben, de a világban élni. Itt együtt lehettek a barátnők, mely még inkább erősítette a hallott ismeretek elmélyülését, közösen élték meg a lelki és egyéb programokat.

Kaptak egy képet önmagukról, arról, hogyan lehetnek ápolt, csinos nők az életben, de felhívták a figyelmüket a Lélek komoly jelenlétére is.

A lányaink most visszajárnak segíteni a programokra. Szeretik és áldoznak rá időt, és szívesen tanulnak még most is az elhangzottakból.

 

 

Martini Zsuzsanna, szülő


Az EMMI szemszögéből

 

"Hosszú ideje hiányzik a fiatalok szellemi-lelki nevelése, ezen belül különösen fontosnak tartom a lányok nevelését, hiszen a jövő nemzedék szempontjából meghatározó az ő magatartásuk. Dr. Kopp Mária és munkatársai néhány éve megvizsgálták a 14-24 éves korosztály egészségmagatartását, amiből az derült ki, hogy lelki téren súlyos gondok jelentkeznek a fiatal lányok életében, ami természetesen kihat a fizikai állapotukra is. A családból hozott negatív minták és a média, valamint a kortársak hatása egyaránt befolyásolja a magatartásukat. Amikor a véletlen folytán megismerkedtem a Pure Fashion programmal, lehetőséget láttam ebben a kiváló lánynevelő képzésben arra, hogy változtathassunk ezen a megoldatlan és áldatlan helyzeten. Nekem is van két lányom, ismerem, hogy mivel küzdenek meg amiatt, hogy az értékrendjük, hitük, családból hozott mintájuk eltér a nagy átlagtól, és milyen nehéz ellenállni annak a sodrásnak, ami körülveszi őket. Úgy látom, hogy a Pure Fashion program – a hasznos ismeretek mellett - tartást és erőt ad a lányoknak, hogy ki tudjanak tartani a meggyőződésük mellett,  méltó módon éljék meg saját nőiségüket, és ne csupán elvárásaik legyenek, hanem adjanak másoknak is – időt, energiát, szeretetet, a két kezük munkáját. Megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak, és nincsenek egyedül. Ezért is támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma a program elterjesztését. Hiszünk abban, hogy hasznára válhat a fiataloknak mindaz a tudás, lelki-szellemi kincs, amit a program révén kapnak, és kovászként lehetnek jelen a lányok között, elindítva egy pozitív erjedést és jó  irányú változást."

 

Dr. Kormosné Debreceni Zsuzsanna  /Emberi Erőforrások Minisztériuma, Családpolitikai Főosztály, osztályvezető helyettes/ 


Miért hoztuk be a programot Magyarországra?

"Férjemmel, Csizy Dezsővel 2007 nyarán egy ifjúsági és közösségi ügyekkel foglalkozó konferencián vettünk részt Atlantában, az Egyesült Államokban.

Annak ellenére, hogy négy fiúgyermekünk van, rögtön megragadott minket az ott bemutatott Pure Fashion program.

Középiskolai pedagógusként és édesanyaként is már többször találkoztam azokkal a kérdésekkel, problémákkal, melyekre a képzésben résztvevő lányok és vezetőik közösen keresték a válaszokat a program keretében. Kezdetektől fogva szívügyünk, hogy a program sikeresen fejlődhessen Magyarországon, ezért amiben tudjuk, támogatjuk működését."

Csizy Judit


Ez nem csak egy oktatás, hanem életstílus!

 Zsófia

 

Sokszor nem egyszerű, nagymértékű felelősségtudatot és kitartást igényel, hiszen rengeteg olyan külső inger ér minket is, nem csak a fiukat, amellyel egy jó család, mély barátok és azonos értékrendű közösség nélkül nehéz megbirkózni. Számomra nagyon fontosak a felsoroltak belőlük és a Jóistenből töltekezem és próbálok „igazán tiszta pure fashionos” lány maradni.

Zsófi


Elfogadjuk magunkat...

„Nagyon fontos, hogy jól nézzünk ki, de az még fontosabb, hogy milyenek vagyunk belülről. A Pure Fashion segít abban, hogy elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk.”

Fanni

Többek leszünk...

„Szerintem a Pure Fashion programban az a legfontosabb, hogy külsőleg és belsőleg egyaránt többek leszünk.”

Eszti